Een portemonnee, portefeuilles of wallet gebruik je om je cashgeld in te bewaren. Een bitcoin wallet is er niet om je cashgeld in te bewaren, maar je bitcoins. Het is belangrijk om dit te weten. De bitcoins zijn zelfs niet te vergelijken met de creditcards of bankpassen. Het is wat compleet anders. Het is ook een andere soort van portemonnee. Het is een op software gebaseerde portemonnee. Het is een wallet waar je jouw bitcoins veilig kunt bewaren. Het is veilig en goed om hier gebruik van te maken. Het is ook mogelijk om de bitcoins online te bewaren trouwens. Je kunt er een cyberkluis voor gebruiken. Het is belangrijk om een veilige bitcoin wallet te gebruiken. Je wilt natuurlijk niet al je bitcoins kwijtraken. Toch?

Welke risico’s kent een Bitcoin portefeuilles of Bitcoin wallet?

bitcoinEr zjin ook risico’s bij het gebruiken van een Bitcoin wallet. Zeker wanneer je het verbindt met het internet. Het is belangrijk om de mutnen daarom online op te slaan. Je verbindt de wallet alleen met het internet wanneer je een transactie wilt doen.

Hoe werkt het?

WE leggen je graag uit hoe een munt is gemaakt. Een bitcoin munt bestaat uit twee gedeeltes. Het gaat om een openbaar aders en een sleutel of code. De paren samen zijn de unieke identiteit van de bitcoin. Het bezit is dus de match tussen het openbare adres en de specifieke sleutel of code. Het moet overeenkomen om het te gebruiken.

De portemonnee is dus eigenlijk de plek waar alle codes (sleutles) bewaard worden. Het is belangrijk om deze niet kwijt te raken. Als je een transactie wilt doen dan ga je online en gebruik je de codes.

Kies een veilige Bitcoin wallet

Het is belangrijk om een veilige bitcoin wallet te kiezen. Weet waar je voor gaat en welke bitcoin wallet het beste bij je past. Het moet vooral een systeem zijn waarmee je de veiligheid van de Bitcoins goed kunt waarborgen.

 

Leave a comment