Bitcoin is een cryptovaluta welke de laatste jaren veel aandacht heeft gekregen. Het is positief en ook negatief in het nieuws gekomen. Er zijn vele mensen schatrijk mee geworden. Ook hebben we de koersen sterk zien dalen. Het eerste half jaar van 2017 is een voorbeeld hiervan. In dit artikel willen we je helpen met een paar tips om te starten met Bitcoins.

bitcoin

Tip 1: Lees alles wat je kunt lezen voordat je start met bitcoins

De bitcoin is er al tien jaar. Het is echter nog steeds relatief jong. Het is daarom ook zo, dat het starten met bitcoins niet zonder risico is. Het is belangrijk om jezelf goed te informeren over de riscico’s van de Bitcoins. Bekijk alle video’s en lees veel boeken.

 

  1. De bitcoins transacties zijn anoniem? Nou nee!

 

Het lijkt op een ideale wereld waarin je zonder dat iemand het weet je geld kunt ontvangen en versturen in de vorm van bitcoins. Niets is minder waar. Het zou criminelen namelijk de gelegenheid bieden om geld wit te wassen. Het bitcoinadres is gekoppeld aan een persoon. De bitcoinadressen zijn te traceren. Hierdoor is er dus geen anonimiteit mogelijk. Het zou illegale acties in de hand werken. Iets waarvoor de bitcoin niet is gemaakt.

 

  1. Fluctuaties van de koersen!

 

De Bitcoin en ook andere cryptovaluta kennen sterke koersschommelingen. De koersen gaan sterk omhoog en daarnaast ook sterk omlaag. Het is mogelijk om hoge winsten te maken en hoge verliezen op een dag. He tis dus mogelijk, dat je vermogen verdampt of sterk groeit. Het is belangrijk om in een situatie te zijn, dat je het geld kunt verliezen. Kijk ook naar de lange termijn, wanneer je het geld gaat beleggen in Bitcoins.

 

  1. Gebruik meerdere en sterke wachtwoorden

 

Je zal gebruik gaan maken van een hardware wallet om je Bitcoins in op te bergen. Ook zal je van verschillende exchanges gebruik gaan maken. Het is dan bealngrijk om gebruik te maken van sterke wachtwoorden. Kies ook overal een verschillend wachtwoord voor. Het is op die manier mogelijk om jezelf beter te beschermen. Hackers kunnen dan niet wanneer ze een wachtwoord kennen gebruik maken van het wachtwoord bij andere tools die je gebruikt. Kies zoveel mogelijk verschillende en complexe wachtwoorden.

 

  1. Gebruik een Bitcoin wallet

 

bitcoinHet is goed om een offline Bitcoin wallet te gebruiken, zoals de Trezor wallet of de Ledger Nano S. Het is een sterk beveiligde USB stick waarop je cryptovaluta en Bitcoins kunt bewaren. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en kennen een maximale beveiliging.

Kies niet voor de online kluizen. ZE zijn uiteindelijk niet helemaal in uw beheer. Ook is het mogelijk, dat juist hackers deze kluizen gaan hacken. Ze kunnen dan in een klap een grote buit maken.

 

  1. Controleer de transactie

 

Het is belangrijk om de transactie te controleren. Veel services bieden een extra check aan om het verzenden te controleren. Het is goed om het zelf ook te controleren.

 

  1. Moet ik de Bitcoins ook bij de Belastingdienst aangeven?

 

Het valt onder de overige bezittingen van iemand. Hier moet u het opgeven.

 

 

 

Leave a comment