Wanneer je nadenkt over het hele proces van het opbouwen van ze of het aankopen dan is het ook belangrijk om na te denken hoe je ze gaat bewaren. Het is een digitaal item. Hackers en crackers en andere kornuiten zouden er zo maar mee aan de haal kunnen gaan. Het is dus belangrijk om jezelf hier tegen te beschermen. Hoe kun je echter de bitcoins veilig bewaren?

Bitcoibitcoinns worden eigenlijk niet opgeslagen. Ze zijn een digitale entiteit welke bestaan uit een sleutel en een adres. Samen zorgen ze ervoor, dat je ze kunt gebruiken en uit kunt geven. Het is belangrijk om de sleutels veilig te bewaren, zonder dat iemand er toegang tot krijgt.

Een Bitcoin heeft twee sleutels. Een sleutel welke openbaar is en een private sleutel. De adressen van de Bitcoin zijn afgeleid van de openbare sleutel. Het is eigenlijk gelijk aan wanneer je een email verstuurd. Je kunt deze ook met iedereen delen. He tis de private sleutel welke toegang geeft om het te verhandelen of te gebruiken.

Een private sleutel moet je dus goed bewaren!

Het is de sleutel welke de eigneaar bepaalt van de bitcoin. Het is belangrijk om ze ook te hebben om ze te kunnen gebruiken.

Waar bewaar je jouw bitcoin sleutel?

Het is belangrijk om de private sleutel van de bitcoins goed te bewaren. Het beste kun je dit doen in een bitcoin wallet. Alles wordt achter een digitale muur bewaard in een losse stick. De stick kun je offline bewaren. Het is zo mogelijk om hem te openen op het moment, dat je de bitcoins nodig hebt. Het is goed om gebruik te maken van een offline wallet om zo computerhackers en ook om virussen buiten de deur te houden. Je maakt de risico’s hierop een stuk kleiner. Ze worden minimaal.

Andere bedreigingen?

Het is nu alleen een bedreiging, dat je de wallet kwijtraakt. Tenminste wanneer het om een offline wallet gaat. Het is echter goed om hier niet vanuit te gaan. Bewaar de Bitcoin wallet op een veilige plek.

 

Leave a comment