Er zijn vaak veel vragen over de waarde van de bitcoins en of het als een belegging een goede keuze is. Het is een goede vraag. Het is echter belangrijk om het op een persoonlijk niveau te beantwoorden. Iedereen heeft andere grenzen aan hoe ze beleggen en welke risico’s ze willen nemen. Ook is de ruimte verschillend waarmee men kan beleggen. Sommige mensen kunnen meer geld beleggen en daarmee ook hun risico’s beter spreiden. Een risico nemen is dan gemakkelijker.

Ook ibitcoins het belangrijk welke visie men heeft op de toekomst. Wanneer de toekomst een wat beperkter beeld heeft dan is het niet verstandig om te beleggen in de Bitcoin. Beleggers welke liever voor een meer traditionele inleg kiezen kunnen beter niet voor de bitcoin kiezen. Het is beter om ergens anders op te letten.

Heeft u een open beeld van de toekomst en ziet u de bitcoin in waarde stijgen dan is het natuurlijk perfect om geld te gaan beleggen in de Bitcoin.  Of het ook een goede investering is, is compleet afhankelijk van de toekomst. Eigenlijk geldt dit voor iedere investering.

Een manier om te ontdekken of het een goede belegging is.

Een manier om te kijken of het een goede belegging is, is om te kijken hoe de Bitcoin zich ontwikkeld ten opzichte van de euro en de dollar. Wanneer het harder stijgt dan is het natuurlijk een goede keuze. Weet echter wel, dat de bitcoin op een andere manier beheerd wordt. Er is geen overheid welke invloed uitoefent op de waarde van de munt.

Het is ook goed om te weten, dat er maximaal 21 miljoen bitcoins op de markt komen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. De dollar en de euro kennen drukpersen welke aangaan om de economie aan te jagen. De bitcoin is beperkt. Ook zullen er in de loop van de jaren veel bitcoins verdwijnen, simpelweg doordat ze zoekraken. Hierdoor is de bitcoin een stuk exclusiever dan de euro of de dollar.

Hoge toppen en diepe dalen: De bitcoin

In de kranten en in het nieuws hoor je vaak nieuwe records en nieuwe dieptepunten in een tijdsspan van een paar weken. Het is daarom moeilijk om in te schatten of de Bitcoin een goede belegging is. Toch? Het is daarom ook belangrijk om te kijken of je een langetermijn of kortetermijn belegger bent in de bitcoin.

 

 

 

Leave a comment