Het is een goede vraag om te ontdekken of de Bitcoin een bubbel is. Het is net als de euro of de dollar een currency. De koersen gaan omhoog en omlaag. Als iedereen stopt met het gebruiken van de euro of de dollar dan spat het net als een bubbel uit elkaar. De koers zal instorten. Het is erg onwaarschijnlijk. De regering in Somalië stortte twintig jaren geleden in elkaar. De koers van de Somalische shilling bleef gewoon bestaan en werken.

Is de Bitcoin ook een Ponzi oplichting?

In een Ponzi scheme  worden de beleggers opgelicht. De Bitcoin kan dit niet garanderen, dat het niet het geval is. Er zijn weinig tot geen garanties in het leven. Ook niet bij de Bitcoin. Het is geen centrale entiteit. Het zijn individuen welke de economie opbouwen.

Een ponzi scheme is een schema waar de eerste beleggers gaan verdienen ten opzichte van de late beleggers. De bitcoin heeft win-win mogelijkheden. Het is natuurlijk, dat de eerste beleggers meer gebruik maken van de koersstijging. Bij de ponzi schemes worden de aandelen door de eerste beleggers gekocht en later duur verkocht aan de laatste beleggers. Dan zakt alles in elkaar.

De Bitcoin is een p2p omgeving waar een compleet netwerk waar men onderling het als een betaalmiddel accepteerd.

Het is niet altijd zo, dat wanneer de eerste beleggers meer geld verdienen het daarom een Ponzi scheme is. Het is eigenlijk altijd zo bij een goede belegging.

De early adopters profiteren meer van de Bitcoin?

Early adopters in Bitcoin hebben een veel groter risico genomen dan de latere beleggers. Ze nemen meer risico en hebben dus ook meer recht op een hogere beloning. Toch? Ze hebben het ook mogelijk gemaakt om de techniek verder te ontwikkelen. Ze hebben gezorgd, dat een onbewezen technologie zich verder heeft ontwikkeld. Het is dus eerlijk, dat ze meer vruchten plukken van hun investering.

De eerste beleggers hebben tientallen keren hun inleg verdiend. Veel mensen hebben hun eerste investeringen en Bitcoins voor een euro per stuk gekocht. Nu zijn ze duizenden euro’s waard.

Leave a comment