bitcoinNieuwe bitcoins worden gemaakt  middels een proces wat je “mining ” noemt. In een zelfde soort prooces wat je kunt vergelijken met een doorlopende loting, worden de mensen welke de knooppunten oplossen beloont met bitcoins. Het is eigenlijk geen loting, maar het oplossen van een puzzel. Het oplossen van de puzzel maakt het mogelijk om bitcoins te krijgen. Het is een proces wat in een netwerk gebeurt. De beloning van het oplossen zorgt voor het aanmaken van een nieuw blok. Een nieuw blok maken is een bewijs van de sterkte van het netwerk. Iedere tien minuten worden er nieuwe blokken gedolven. Ieder blok had de eerste vier jaren 50 nieuwe bitcoins. De nieuwe bitcoin blocks zijn steeds moeilijker gemaakt. Het is nu een stuk moeilijker om de bitcoin blocks op te lossen dan eerder. De moeilijkheidsfactor is een stuk hoger geworden. De berekeningen zijn copmlexer.

Hoeveel bitcoins zijn er nu?

 

Ieder blok staat voor 50 bitcoins voor de eerste 210.000 blokken. Daarna zijn het er 25 bitcoins en daarna 6,25 bitcoins. Zo gaat het steeds verder.

Hoe goed zijn de bitcoins deelbaar?

 

Een bitcoin kun je tot op acht decimalen opsplitsen. Het is mogelijk om dus 0.00000001 bitcoin te selecteren. Het is het kleinste bedrag om een transactie te doen. Het is mogelijk om ht kelinste bedrag nog op te splitsen met de juiste software.

Hoe noem je de demoninaties bitcoin?

 

De bitcoin bedragen zijn deelbaar. Vele andere cryptovaluta kunnen dit niet. Het is hierdoor mogelijk om ook kleinere bedragen te krijgen voor lagere transacties. Het is ook zo, dat de bitcoin gedecentraliseerd is. Er is dus geen organisatie welke de eenheden kan instellen. Hierdoor zijn er meerdere soorten. Zo zijn er de eenheden bitcoins, bits en satoshi. Een bitcoin is 1 000 000.00 bits is 100 000 000 satoshi.

De bitcoin is ontwikkeld door Satoshi Nakamoto. Het is de meest voorkomende eenheid van Bitcoins. Het zal breuken van de satoshi neit ondersteunen. Het is een harde limiet en daarom wordt het niet nog verder verdeeld. De bit is ook een gemeenschappelijke eenheid. Het is mogelijk om 1,24 microbits te versturen, maar geen 1,245. Het heeft te maken met de nauwkeurigheid van het netwerk.

In welke tijdsperiode worden de munten gegenereerd?

 

De verwachting si dat blok nummer 6.929.999 in het jaar 2140 wordt gemaakt. Natuurlijk is het een voorspelling.Het is uiteraard geen nauwkeurige voorspelling. Het is voor nu echter nog een hele lange periode.

Worden er meer blokken gemaakt als er geen munten gemaakt worden?

Yes! Helemaal. Het is nameljik zo dat het maken van blokken (ivm transactiekosten) aantrekkelijker is dan nieuwe munten krijgen. Wanneer er geen munten meer gemaakt worden dan zullen het de blokken zijn welke het hele netwerk zullen onderhouden en ondersteunen. Er is geen limiet aan het aantal blokken welke je kunt krijgen.

Als er geen bitcoins gemaakt worden, worden ze dan waardeloos?

 

Vraag en aanbod bepalen normaalgesroken de prijs. Minder bitcoins zal dus de prijs opvoeren. Minder aanbod en meer vraag. Dus de bitcoins zullen bij het stoppen van nieuwe bitcoins in prijs gaan stijgen. Wanneer de waarde toeneemt dan kunnen we neiuwe subeenheden verwachten van de bitcoin.

Nu is een honderste miljoenste van een Bitcoin een satoshi. Waarchijnlijk worden deze eenheden nog kleiner.

Is de Bitcoin schaalbaar?

 

De Bitcoin is niet erg schaalbaar. Er zijn twee laag technologieën welek gebruikt kunenn worden om de schaal van de bitcoin sterk te vergroten. Het is goed om te weten dat het mogelijk is om te weten, dat er een schaalbaarheid is. De betalingen zijn niet terug te keren.

 

 

Leave a comment