Het kan gebeuren, dat je jezelf zorgen maakt dat de Bitcoin door deflatie niets meer waard wordt. Is het gegrond? Bij Bitcoins kunenn er continu nieuwe Bitcoins gemaakt worden. Geld en valuta’s kennen een beheerde uitgave van geld. In de loop van de tijd bestaat dus de kans, dat de waarde daalt. Deflatie ontstaat wanneer er meer nieuwe munten bijkomen. De bitcoin is uniek, omdat het beperkt is tot eenentwintig miljoen stuks. Het aantal is al bekend sinds de start van eht projet. Het is dus niet zo, dat men onbeperkt de bitcoins kan bijmaken.

bitcoinWanneer een bitcoin gebruiker zijn bitcoins verilest dan ben je ze eigenlijk kwijt. Tenminste tot je ze weer vindt. Het heeft gevolgen voor de eigenaar en ook voor de andere bitcoin gebruikers. Het is namelijk zo dat ze uit roulatie raken. Het aantal Bitcoins neemt dus volledig af.

De Bitcoin heeft een uniek probleem. Waar de meeste munten in de loopt van de jaren verdwijnt, zal het bij de Bitcoin niet gebeuren. Het aantal Bitcoins is namelijk gelimiteerd. Doordat het aantal Bitcoins zal afnemen zal de waarde alleen maar toenemen. Het is een simpele wet van vraag en aanbod. Het is een eenvoudige wet.

Het is dus een munt welke steeds waardevoller wordt.

Het is een mechanisme welke een extreme deflatie erg moeilijk maakt. Ook een deflatie van de meeste valuta’s is erg onpraktisch. Wanneer je opeens met een dollar geen snoep of brood meer kunt kopen dan is dat een probleem. De bitcoin is oneindig deelbaar. Het is mogelijk, dat de Bitcoin altijd verhandeld kan worden.

De bitcoin kan door haar oneindige deelbaarheid blijven functioneren bij een groot verlies van portefeuilles. Zelfs als er maar een Bitcoin overblijft kan deze goed verhandeld worden. Deflatie is dus maar een hele kleine bedreiging.

Wat als iemand alle Bitcoins opkoopt?

 

De bitcoin markt is concurrerend. Het is dus een markt welke afhankelijk is van vraag en aanbod. Het bepaalt de prijs. Nog niet alle bitcoins zijn nog niet op de markt gebracht. Theoretisch kan een persoon alle bitcoins opkopen. Zelfs de meest vastberaden koper zal dit niet kunnen realiseren. Het zal ook nog vele tientallen jaren duren, voordat alle Bitcoins op de markt zijn gebracht.

De miners van de bitcoinblocks hoeven ze niet direct om te zetten naar bitcoins. Er zijn dus meer redenen nodig om de bitcoin prijs te kunnen beïnvloeden.

 

Wat als iemand de Bitcoin overbodig maakt met een nieuwe munt?

 

Een blockchain kan niet gemakkelijk vervangen worden. Een Bitcoin miner zal altijd voor de meer complexe blokken kiezen. Het kent een complexe hash, waardoor iedere bitcoin slechts een keer uitgegeven kan worden.

Een grote bedreiging is een andere munt. Een andere betere en meer superieure valuta kan de Bitcoin vervangen, verouderen en dus ook waardeloos maken.

Het is logisch, dat er meerdere cryptomunten bijkomen. De Bitcoin heeft echter haar positie verovert, door de eerste crypto en virtuele munt te zijn. Er zjin geen garanties, dat het de positie blijft behouden. Friendster en Myspace verdwenen toen Facebook kwam.

Het is wat onheilspellend, dat een betere virtuele valuta de Bitcoin ondergang aankondigd. Bitcoin kan zich hier tegen weren door zichzelf stevig op te stellen tegen de nieuwe valuta’s. Door een stabiele valuta te zijn is het mogelijk om zich te weren tegen de nieuwe valuta’s.

 

Kan Bitcoin gemanipuleerd worden?

 

De koers is op dit moment te manipuleren wanneer een belegger meer of minder van de munt opkoopt of verkoopt. Het volume van bitcoins is nog niet zo groot. Het is een probleem wanneer je op de korte termijn investeert in de bitcoin. Over een periode van vijf tot tien jaar zal het echter geen effect hebben.

 

 

Leave a comment