Het bewaren van Bitcoins is iets wat in eenvoudig lijkt en in theorie zou moeten zijn, in de werkelijkheid loop je nogal eens tegen een verrassing aan. Daarom is het slim om bij het bearen van Bitcoins de volgende zaken in acht te nemen:bitcoin

  1. Sla alleen kleine aantallen Bitcoins op in de online wallet.
  2. Sla grote aantallen Bitcoins op in een echte hardware-wallet of op een offline pc.
  3. Gebruik voor je Bitcoinwallet altijd met een moeilijk wachtwoord (dus met 10 karakters, gebruik hoofdletters en kleine letters en  cijfers en ook leestekens).
  4. zorg dat je bij een wallet online altijd een zogenaamde two factor authentication nodig hebt en aan moet hebben staan. (kan dit niet? kies dan voor een andere optie)
  5. Elke echte online of goede software wallet bied je de optie om ook backups te kunnen maken. Maak hier gebruik van.

Om de Bitcoins te kunnen ontvangen en te versturen heb je de wallet nodig, maar het is in tegenstelling tot wat vaak verteld wordt: een Wallet bevat niet de bitcoins. Alle bestaande bitcoins kunnen zich in de Blockchain bevinden, het gedecentraliseerde digitale kasboek wat de ruggegraat vormt van het Bitcoin netwerk. In de wallets zitten de private keys om hier toegang tot de krijgen. Zonder de keys kun je eigenlijk niets.

 

Leave a comment