Bitcoins worden op vele verschillende plaatsen verkocht en verhandeld. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse wisselkantoren en Exchanges en elk heeft zijn eigen in en verkoopprijs. Deze partijen maken het mogelijk om veilig en eenvoudig Bitcoins te kopen en verkopen via iDeal (bij onze partner Bitonic). Zij hebben sinds 2012 al meer dan 350.000 bitcoins verkocht. U hoeft geen documenten op te sturen en de bitcoins worden vrijwel direct na de betaling automatisch overgemaakt. Dit is verreweg de meest eenvoudige manier. Er is dus niet één officiele Bitcoin prijs welke vastgesteld wordt door een centrale instantie. De koers die wordt gehanteerd wordt verkregen door het gemiddelde te nemen van alle grote exchanges en wisselkantoren.

bitcoinVoordat je kan kopen of verkopen moet je bij bijna alle aanbieders wel eerst jezelf identificeren. Bij Bitonic bijvoorbeeld gaat dat in de vorm van een klein controlebedrag welke je stort op hun bankrekening. Bij andere wisselkantoren zal je eerst een login-account moeten aanmaken. Hoe lang het duurt voordat je bitcoins of euro’s op je rekening staan verschilt per aanbieder. Als je bitcoins koopt via onze partner Bitonic dan worden de bitcoins vrijwel meteen gestort. Als je via Bitonic verkoopt duurt het meestal een dag voordat de Euro’s op je rekening worden overgemaakt.

Bitcoin kopen van persoon naar persoon

Om Bitcoins te kopen en verkopen heb je  niet perse een exchange of wisselkantoor nodig. De website localbitcoins.com Bijvoorbeeld maakt het mogelijk om in contact te komen met andere bitcoin kopers en verkopers. Localbitcoins.com is voor zover we weten de meest eenvoudige in gebruik. Je kan hier bijvoorbeeld op een kaart zoeken of er handelaars bij je in de buurt zijn en het heeft ook een zogenaamde escrow functie die pas je bitcoins uitbetaald aan de koper als deze daadwerkelijk betaald heeft.

Naast de voorgaande opties kan je uiteraard ook gewoon je bitcoins kopen en verkopen op de bekende manieren, dus gewoon in je eigen vrienden/familienetwerk of via marktplaats of de marketplace van facebook. We raden de laatste 2 echter niet aan vanwege de uitdagingen die dat met zich meebrengt op het gebied van veiligheid en privacy.

Waar kan ik gratis bitcoins krijgen?

Er zijn meerdere sites waar je Bitcoins gratis kan bemachtigen, sommige sites moet je er wat voor doen op andere is het een kwestie van geluk hebben en hopen ze waarschijnlijk alleen dat je naar de reclames op hun site kijkt. De hoeveelheden gratis bitcoins die je krijgt zijn welismaar minimaal, maar als de koers zich blijft bewegen zoals deze de afgelopen jaren heeft gedaan dan kan je hier potentieel best een leuk bedrag mee verdienen.

Leave a comment