Het bewaren van Bitcoin doe je in een wallet, dat is een digitale portemonnee. Je kan een hardware wallet gebruiken, zelf een wallet installeren op je computer of smartphone of gebruik maken van een online wallet dienst. Onze voorkeur gaat uit naar de hardware wallet, aangezien dit momenteel de meest veilige en gebruikersvriendelijke optie is. Er zijn drie  populaire hardware wallets, te weten: Ledger, Trezor & Bitbox.

bitcoinEen hardware wallet is een apparaatje dat enkel ontworpen is om bitcoins veilig mee op te slaan. Op deze manier kan je de bitcoins zegmaar offline bewaren en worden ze niet blootgesteld aan virussen en het internet. Er zijn tot nu toe 3 getest, de trezor hardware wallet, de ledger wallet en de Trezor model T. Ook de wallet ledger Nano S, is een uitstekende alternatief .

Bij onze partner cryptomaan kan je diverse hardware wallets kopen, onze voorkeur gaat uit naar de Trezor.

Op bitcoin.org kan je een overzicht vinden van de meest gebruikte hardware wallets. Mocht je niet willen wachten op een hardware wallet dan kan je ook op je computer of smartphone een wallet installeren. Voor de pc raden wij de Electrum Bitcoin wallet aan. Voor de smartphone gaat onze voorkeur uit naar de breadwallet. Je kan ook een account aanmaken bij een online wallet dienstverlener. Onze voorkeur gaat uit naar de blockchain.info wallet. Deze is makkelijk te koppelen met de app voor op je smartphone.

Leave a comment