De sterke groei van Bitcoin heeft ervoor gezorgd dat vele mensen een deel willen zijn van de “valuta van de toekomst”.  Steeds meer mensen hebben interesse om in Bitcoin te investeren, ervan te genieten en van zijn voordelen te profiteren plus de waardegroei welke het kan doormaken in maanden of jaren.

Het is natuurlijk moeilijk om te ontdekken waar je daadwerkelijk moet beginnen. Waar moet je bitcoins gaan kopen? Hoe werkt het? Wat zijn de voordelen? Hoe sla je ze eigenlijk op en hoeveel kun je verdienen met die bitcoins? Het is allemaal wel wat lastig, zo lijkt het. Het is gelukkig niet al te complex en ook jij kunt snel meer leren over de bitcoins.

Wat is Bitcoin?

bitcoinBitcoin is de eerste zogenaamde ‘crypto-currency’ in de history van de mens. Het is een decentrale digitale munt waarvan de koers omhoog gaat en omlaag op de open markt. Je kan Bitcoin inkopen en verkopen met andere personen, ze gebruiken om goederen en diensten mee aan te schaffen, ze zelf ontvangen als een vorm van geld, ermee gokken, sparen, gokken, betalen en beleggen. Het lijkt eigenlijk op normaal geld.

Bitcoins hebben alle gewenste eigenschappen van een geldachtig goed. Ze zijn draagbaar, duurzaam, deelbaar, herkenbaar, vervangbaar, schaars en moeilijk te vervalsen.

Bitcoin- transacties zijn:

 1. Permissionless en grenzeloos . De software kan door iedereen wereldwijd worden geïnstalleerd.
 2. U hebt geen ID nodig om te gebruiken. Geschikt maken voor mensen zonder bankrekening, privacybewust, computers of mensen in gebieden met een onderontwikkelde financiële infrastructuur.
 3. Zijn censuurbestendig . Niemand kan een transactie van een bepaald bedrag blokkeren of bevriezen.
 4. Onherstelbaar eenmaal afgerekend, zoals contant. (maar consumentenbescherming is nog steeds mogelijk).
 5. Transacties worden in seconden uitgezonden en kunnen binnen een uur onomkeerbaar worden.
 6. Online en 24 uur per dag, 365 dagen per jaar beschikbaar .
 7. Bitcoin kan ook een winkel van waarde zijn , sommigen hebben gezegd dat het een “Zwitserse bankrekening op zak” is.

Opgeslagen Bitcoins:

 1. Kan niet worden afgedrukt of ontladen. Slechts 21 miljoen bitcoins zullen ooit bestaan .
 2. Hebben geen opslagkosten . Ze nemen geen fysieke ruimte in, ongeacht het bedrag.
 3. Zijn gemakkelijk te beschermen en te verbergen . Kan versleuteld worden opgeslagen op een harde schijf of een papieren back-up .
 4. Zijn in uw directe bezit zonder tegenpartijrisico. Als u de privésleutel van een bitcoin geheim houdt en de transactie voldoende bevestigingen bevat , kan niemand ze van u afnemen, ongeacht de reden, ongeacht hoe goed het excuus is, wat er ook gebeurt.

Leave a comment