Is Bitcoin een ‘get-rich-quick’ scheme?

Als u veel tijd op internet hebt doorgebracht, heeft u waarschijnlijk advertenties voor veel ‘snel-rijk-worden’ scheme’s gezien. Deze advertenties beloven meestal enorme winsten voor een kleine hoeveelheid gemakkelijk werk. Zulke scheme’s zijn meestal piramide / matrix-achtige scheme’s die geld verdienen van hun eigen werknemers en niets van enige echte waarde bieden. De meesten overtuigen er een om pakketten te kopen waarmee ze honderden per dag verdienen, wat in feite heeft dat de koper meer van dergelijke advertenties verspreidt, en minieme winst maakt.

Bitcoin lijkt op geen enkele manier op deze scheme’s. Bitcoin belooft geen windfall profits. Er is geen manier voor de ontwikkelaars om geld te verdienen met je betrokkenheid of om geld van je te nemen. Dat bitcoins bijna onmogelijk te verwerven zijn zonder de toestemming van de eigenaar vertegenwoordigt een van zijn grootste sterke punten. Bitcoin is een experimentele, virtuele valuta die kan slagen of kan falen. Geen van de ontwikkelaars verwacht er rijk van te worden.

Als een investering, is Bitcoin zeker?

Bitcoin is een nieuwe en interessante elektronische valuta, waarvan de waarde niet wordt ondersteund door een enkele overheid of organisatie. Net als andere valuta is het iets waard, deels omdat mensen bereid zijn om het te ruilen voor goederen en diensten. De wisselkoers schommelt continu en soms wild. Het ontbreekt brede acceptatie en is gevoelig voor manipulatie door partijen met een bescheiden financiering. Beveiligingsincidenten zoals website- en accountcompromissen kunnen leiden tot grote sell-offs. Andere fluctuaties kunnen zich in positieve feedbacklussen inbouwen en veel grotere wisselkoersschommelingen veroorzaken. Iedereen die geld in Bitcoin steekt, moet het risico begrijpen dat ze nemen en het als een risicovolle valuta beschouwen. Later, als Bitcoin bekender en algemeen geaccepteerd wordt, kan het stabiliseren, maar voorlopig is het onvoorspelbaar.

Kan ik bitcoins kopen met Paypal?

Het is mogelijk om fysieke bitcoins te kopen met PayPal, maar het is anders moeilijk en/of duur om dit te doen voor niet-fysieke bitcoins, vanwege een aanzienlijk risico voor de verkoper.

Hoewel het mogelijk is om een ​​persoon te vinden die Bitcoin via Paypal aan u wil verkopen, (misschien via # bitcoin-otc ), staan ​​de meeste beurzen geen financiering via PayPal toe. Dit komt door herhaalde gevallen waarin iemand betaalt voor bitcoins met Paypal, hun bitcoins ontvangt en vervolgens frauduleus klaagt bij Paypal dat ze hun aankoop nooit hebben ontvangen. PayPal maakt in dit geval vaak gebruik van de frauduleuze koper, wat betekent dat een verkoper dit risico met hogere kosten moet dekken of weigeren PayPal volledig te accepteren.

Leave a comment