Iedere dag gebeurt er wel wat in de wereld van de Bitcoin. Het is een waar vallen en opstaan. Hieronder hebben we meerdere tips opgesomd welke je kunt gebruiken om mee te leren. Lees de tien tips hieronder.

Tip 1: Experimenteer met de bitcoin en leer alles zelf.

 

bitcoinDe bitcoin staat nog in de kinderschoenen en het is mogelijk om om jezelf nog van alles te leren. Ontdek welke kansen er zijn en ook welke risico’s je niet moet nemen.

 

Tip 2: De bitcoin is niet anoniem!

 

Veel mensen denken, dat de Bitcoin anoniem is. Het is niet het geval. Het is niet anoniem. Het is belangrijk om dit te weten. Alle Bitcoin adressen zijn gekoppeld aan een persoon en alle transacties kunnen dus achterhaald worden. Het is goed om het daarom niet als anoniem te beschouwen. Het zou de illegaliteit in de hand werken, wanneer een betaalmiddel anoniem zou zijn. Het is dus niet het geval.

 

Tip 3: De koersen schommelen

 

De koersen van de bitcoin kan sterk omhoog gaan en ook sterk dalen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Het is goed om de grafieken te bekijken. Je bent zo voorbereid op scherpe dalingen. Natuurlijk kun je ook meeliften op sterke stijgingen.

 

Tip 4: Werk alleen met geld wat je kunt missen.

 

Het is belangrijk om alleen met geld te werken wat je ook daadwerkelijk kunt missen. Doe het niet met het boodschappengeld, de huur of geld voor de hypotheek. Het zal je namelijk in verlegenheid brengen.

 

Tip 5: Kies voor de juiste Bitcoin wallet

bitcoin

Het is belangrijk om de Bitcoin op de juiste manier op te slaan. Bescherm jezelf en sla het daarom ook nooit online op. Het is beter om het in een offline hardware wallet op te slaan. Het is goed om een bitcoin wallet aan te schaffen om ze daar veilig in op te slaan.

 

Tip 6: Gebruik copmlexe wachtwoorden

 

Gebruik voor alle zaken rondom de bitcoin complexe wachtwoorden. Hackers willen graag toegang tot jouw bitcoins om ze zelf te gebruiken. Gebruik ook meerdere wachtwoorden voor verschillende zaken. Het wachtwoord “Bitcoin1234” voor alle zaken gebruiken is een slechte zaak. Kies voor een veiliger wachtwoord.

 

Het is nog beter om een 2FA oftewel 2 factor authentificatie te gebruiken. Je moet dan op twee manieren de toegang geven.

Tip 7: Maak back-ups

 

Door regelmatig backusp van je bitcoins, de electrum en andere zaken te maken en hier een versleutelde backup van te maken heb je wat achter de hand. Wanneer je het op een geregelde basis doet dan zal je hier altijd gebruik van kunnen maken.

 

Tip 8: Pas op!

 

Het is niet erg om wat paranoïde te zijn. He tis goed om je veiligheid te waarborgen. Kies voor een goede firewall, een stevige virusscanner en bescherm je bitcoins op een veilige pc. Ook kun je een VPN gebruiken als je dit wilt.

bitcoin

Wees ook voorzichtig met het openen van e-mails waarvan je de afzender niet kent of vol staat met onzin of dromerige aanbiedingen. Gooi ze weg.

 

Tip 9: Controleer de adressen

 

Wanneer je bitcoins gaat ontvangen of versturen is het belangrijk om de adressen te controleren. Het is namelijk zo, dat een bitcoin betaling onomkeerbaar is. Wanneer je het naar een verkeerd adres verstuurd dan kan het weg zijn.

 

Tip 10: De fiscus

 

De bitcoin wordt steeds meer geaccpeteerd. Ook overheden gaan zich ermee bemoeien. hEt is daarom ook belangrijk om bij de aangifte van je belasting een overzicht op te geven van het digitale geld wat je hebt. Doe dit bij de boekhouding! Vroeg of laat kan het je opbreken.

 

 

Leave a comment