Waarom moet je tien minuten wachten tot je het geld kunt uitgeven?

Tien minuten is hoeveel tijd het kost om een blok te vinden. Het kan ook meer zijn of wat minder. Het is iedere keer weer anders. Het is echter gemiddeld tien minuten.

De eigenaar van de bitcoin blokken moeten eerst bevestigd worden. Wanneer het blok gevonden is gaat iedereen ermee akkoord dat jij de munten hebt. Je kunt ze nu gaan uitgeven. Wanneer dit niet het geval is en sommige netwerk knooppunten hier anders over denken zal het systeem het niet bevestigen. Het zal zelfs een transactie omkeren. Hoe meer bevestigen je krijgt bij een transactie, hoe kleiner de transactie ongedaan gemaakt kan worden.

De bedenker van de Bitcoin (Satoshi) heeft specifiek voor tien minuten gekozen.   

Moet je ook bij een aankoop met Bitcoins wachten op de bevestiging?

bitcoinJa, ook dan moet je wachten. Het is afhankelijk van de omvang van de transactie. De transacties worden in de keten bewaard. De bitcoin referentie software geeft geen transacties weer tot het door zes blokken is bevestigd. De transacties worden in de keten bewaard en begraven. De transacties zijn onomkeerbaar. Twee tot zes bevestigingen zijn worden aanbevolen.

Twee keer je geld uitgeven kan een probleem zijn. Het is belangrijk voor de aannemer van het bitcoin geld, dat de risico’s beheerst worden. Het is belangrijk en slim om hiervoor te kiezen. Het is belangrijk om dit te voorkomen. Veel partijen zullen hun prijzen aanpassen wanneer er met Bitcoins betaald wordt om fraude te voorkomen. Ze kunnen voor een specifieke verzekering kiezen.

De bitcoins zijn verstuurd, maar nog niet aangekomen. Tijd voor paniek?

Maak je niet druk. Het is mogelijk, dat de bitcoins nog niet worden weergegeven. Het kan om een aantal redenen gebeuren.

Zo kan de nieuwste versie van de Bitcoin client (de QT) je aangeeft hoe ver je de blockchain nog moet downloaden. Het is mogelijk om de status te zien. Wanneer het nog niet zichtbaar is, dan kan het zijn, dat de transactie nog niet is opgenomen in een blok.

Door de lopende transacties in het netwerk te controleren kun je zien of de transactie al in een blok is opgenomen.

Wanneer de transactie op een munt is gebaseerd welke deel uitmaakt van een recente transactie dan is het een transactie met een lagere prioriteit. Wanneer er specifieke transactiekosten zijn welke niet hoog genoeg zijn dan kunnen de overdrachten ook langer duren. Wanneer er totaal geen kosten zijn dan kunnen de transacties langer duren. Het kan om uren gaan en soms ook om dagen om ze op te laten nemen in een blok.

Waarom heb ik steeds een ander Bitcoin-adres?

Bij een e-mailadres wordt er eigenlijk altijd eenzelfde ip adres gebruikt. Bij de Bitcoin is het anders. Iedere transactie krijgt een ander adres. De wallet implementaties zorgen voor een adres wanneer je een betaling ontvangen wilt. Wel zo gemakkelijk. Het is technisch erg moeilijk om iedere keer weer eenzelfde adres te gebruiken. Het aantal betalingen zijn per gebruiker willekeurig. Het is ook een gevaar voor de privacy en de veiligheid.

Wat als mijn computer uit is en iemand zend me een Bitcoin?

De bitcoins worden niet fysiek verzonden. De software gebruikt de term wel. Het is echter niet nodig om online te zijn om een bitcoin te ontvangen. Wanneer het wallet client programma niet actief is dan is het mogelijk om ze gewoon te ontvangen. Je start het programma op en dan worden de blokken gedownload en ook alle transacties worden verwerkt.

 

Wat is mining nu eigenlijk?

Het mining proces is het uitgeven van rekenkracht om de Bitcoin te beveiligen en om nieuwe bitcoins aan het systeem toe te voegen.

Kunnen de miners de vorm van Bitcoin compleet anders maken?

Nee, eigenlijk niet.

De Bitcoin is een netwerk waarbij wijzigingen goedgekeurd dienen te worden door het complete systeem. Het is dus belangrijk, dat iedereen het accepteert. Iemand die wat wil veranderen zou dus eerst alle gebruikers moeten overtuigen om hiermee in te stemmen.

Hierdoor is het dus eigenlijk min of meer onmogelijk om wat te veranderen wat in het voordeel van een beperkt aantal gebruikers zal werken. Simpel.

 

 

Leave a comment